[Bundesliga] Geen schokeffect na ontslag Verbeek

Het ontslag van Gertjan Verbeek bij FC Nürnberg heeft niet voor het gewenste schokeffect gezorgd. Drie dagen na het ontslag van de Nederlandse trainer ging de Duitse club met 2-0 onderuit bij FSV Mainz. Nürnberg blijft door de zestiende nederlaag van het seizoen onder de degradatiestreep staan.

Ook Eintracht Braunschweig, de enige club die nog onder Nürnberg staat, liet het afweten. De hekkensluiter verloor in Berlijn met 2-0 van Hertha BSC. Nummer zestien Hamburger SV kan zondag van het verlies van de concurrenten profiteren. Dan moet uit bij FC Augsburg een goed resultaat geboekt worden.

Aan de top van de ranglijst beleefde Bayern München een goede generale voor de return van dinsdag tegen Real Madrid. Mede dankzij een goal van invaller Arjen Robben werd Werder Bremen met 5-2 verslagen. Bij rust stond Bayern, dat al enige tijd verzekerd is van de Duitse landstitel, nog met 2-1 achter.

De wedstrijd in de Allianz Arena werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de vrijdag overleden oud-Barcelona-trainer Tito Vilanova, die goed bevriend was met Pep Guardiola. De coach van Bayern München maakte een aangeslagen indruk en was tijdens de wedstrijd zelden coachend aan de zijlijn te vinden.

Overige uitslagen Bundelsliga zaterdag:

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 2-2

Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 0-0