[EK Judo] Zilver voor Verkerk, Steenhuis vijfde

Marhinde Verkerk heeft zich geplaatst voor de finale van het Europees kampioenschap judo in de klasse tot 78 kilogram. Ze versloeg in de halve finale de Hongaarse Abigail Joo. Guusje Steenhuis plaatste via de herkansing voor de strijd om het brons. 

Verkerk was de hele tijd de sterkere. Joo kon niks geen controle krijgen over de rechterarm van Verkerk. Het resulteerde echter niet tot een score. Joo kreeg uiteindelijk één strafje en dat was voldoende voor Verkerk om te partij te winnen. In de finale neemt Verkerk het op tegen Audrey Tcheumeo uit Frankrijk. Beide dames troffen elkaar vorig jaar op het EK tijdens de strijd om het brons. Verkerk trok toen aan het langste eind. 

Steenhuis won in de herkansing van Ivana Maranic uit Kroatië. Nu mag Steenhuis aantreden tegen Joo. 

Update 17.30 uur

Guusje Steenhuis is vijfde geworden geworden bij haar Europees debuut. In de partij tegen Abigail Joo liep ze tegen een strafje te veel op. Roy Meyer heeft zijn partij in de herkansing tegen Levani Matiashvili verloren. Meyer wordt daarmee zevende. 

Update 17.45 uur

Marhinde Verkerk moet genoegen nemen met een zilveren medaille. Audrey Tcheumeo scoorde halverwege de partij een waza-ari, en Verkerk kon daar slechts een yuko tegenoverstellen. Tcheumeo wordt na 2011 voor de tweede keer Europees kampioen.