Koning en koningin aangekomen in De Rijp

De koninklijke familie is in De Rijp aangekomen voor de viering van Koningsdag. Burgemeester van Graft-De Rijp Ria Oosterop-Van Leussen (D66) heette de familie officieel welkom. Op het Plukkersplein waar de bus is gestopt stonden tientallen mensen om de familie toe te juichen.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de overige familieleden worden in het Noord-Hollandse De Rijp een uur lang door het monumentale centrum van het dorpje geleid.

De wandeling is ruim een kilometer lang en voert zoals voorheen op Koninginnedag traditiegetrouw langs verschillende theateropvoeringen en sportactiviteiten. Op het programma staat onder meer een potje katknuppelen, keien smijten en cupcakes bakken. Ook wacht de familie een kleine vaartocht.

De route loopt rond 11.00 uur ten einde bij het oude raadhuis van De Rijp. De familie stapt dan opnieuw in de bus om zich richting Amstelveen te bewegen.

In De Rijp worden in totaal zo'n tienduizend bezoekers verwacht. Om de feestelijkheden in goede banen te leiden zijn er allerlei extra veiligheidsmaatregelen genomen.