Braziliaans oud-jeugdinternational betrapt op doping

Voormalig Braziliaans jeugdinternational Dalton Moreira Neto is betrapt op het gebruik van verboden middelen. Dat is bekend gemaakt door de arts van zijn Peruviaanse club Universitario de Deportes, met 26 landstitels de recordkampioen van Peru.

De positieve test werd afgeleverd na een groepswedstrijd in de Copa Libertadores in Lima, de hoofdstad van Peru, tegen het Boliviaanse The Strongest. "We hebben van CONMEBOL (de Zuid-Amerikaanse bond) te horen gekregen dat Dalton na de wedstrijd tegen The Strongest positief heeft getest op anabole steroïden", aldus clubarts Jaime Vásquez tegenover radiostation Ovacíon.

Volgens Vásquez zal Dalton niet in actie komen tot de B-staal is getest. Dat zal op 2 mei plaatsvinden in Colombia. "Als CONMEBOL de positieve test bevestigt, zal Dalton voor zes maanden geschorst worden", volgens de arts. 

Dalton was in 2009 een vaste basisspeler voor het Braziliaanse team op het WK -20. Daar verloren ze in de finale van Ghana. Hij speelde in eigen land bij Fluminense en Internacional, waar hij twee keer werd uitgeleend. Eind januari van dit jaar kwam hij naar Peru om bij La U te spelen.