Abidal: "Bedankt voor de strijd, vriend"

Voor Éric Abidal komt het overlijden van ex-FC Barcelona-trainer Tito Vilanova extra hard aan. De verdediger van AS Monaco speelde jarenlang in het shirt van Barcelona. Ook toen Vilanova nog actief was als assistent-trainer van de club.

In 2012 konden zij allebei hun werk niet meer uitvoeren doordat ze getroffen werden door kanker. Voor Vilanova betekende het vorig seizoen het einde van zijn trainerscarrière, Abidal keerde bij Monaco terug aan de top.

"Samen tegen deze ziekte gestreden. Ik zal je voor altijd blijven herinneren. Bedankt voor de strijd, vriend", luidt een bericht van Abidal op Twitter. "Ik wil hierbij mijn steun en liefde betuigen aan de familie en vrienden van Tito."

De Franse verdediger stond van 2007 tot 2013 onder contract bij Barcelona. Vilanova was van 2008 tot 2012 assistent-trainer van de zeer succesvolle Pep Guardiola. In 2009 en 2011 kon het tweetal de Champions League-beker in de lucht houden. In het seizoen 2012/13 nam Vilanova het stokje over van Guardiola, maar door zijn keelkanker moest hij na een paar maanden een stapje terug doen.

De voormalige oefenmeester werd eerder deze week met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daarna ging het snel. FC Barcelona maakte vandaag het overlijden van de 45 jaar geworden ex-coach bekend.