Trainer Schmidt van Salzburg naar Bayer Leverkusen

Roger Schmidt wordt de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. Dat meldt de club vrijdag. De Duitser die nu nog actief is bij Red Bull Salzburg neemt vanaf 1 juli de taken van interim-trainer Sascha Lewandowski over. Schmidt, die een contract tekende tot 2016, vernederde eerder dit jaar Ajax met Salzburg in de Europa League.

De Oostenrijkers wonnen in de Arena met 3-0 en thuis met 3-1. Een ronde later werden ze uitgeschakeld door FC Basel. Schmidt is sinds 2012 actief bij Red Bull Salzburg. Met de Oostenrijkse club werd hij dit jaar fluitend landskampioen.

Voor technisch directeur Rudi Völler was de keuze snel gemaakt. "We hebben de markt bekeken en kwamen al snel bij Schmidt uit. Zijn aanvallende stijl past goed bij Bayer Leverkusen." De Duitse club staat op dit moment vierde in de competitie, een plek die recht geeft op voorronde van de Champions League.

Sami Hyypiä werd begin deze maand ontslagen bij Leverkusen na een slechte reeks wedstrijden. De oud-verdediger van Willem II stond sinds 2012 aan het roer bij de Duitse club.