Lintjes voor Vergoossen en Verheijen

Voetbaltrainer Sef Vergoossen en oud-schaatser Eddy Verheijen zijn vrijdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De twee werden tijdens de jaarlijkse lintjesregen daags voor Koningsdag geridderd. Vergoossen kreeg de versierselen omgehangen in de gemeente Nuth, Verheijen kreeg zijn lintje in Woudenberg.

Vergoossen begon zijn trainersloopbaan in 1978 bij VVV-Venlo. De Limburger bleef elf jaar bij die club en trainde vervolgens MVV uit Maastricht negen seizoen. Met drie seizoenen Roda JC bleef Vergoossen het Limburgse voetbal trouw voor hij naar het buitenland vertrok. Via Racing Genk, Al-Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten en het Japanse Nagoya keerde Vergoossen terug in Nederland. Daar was hij in 2008 interim-trainer van PSV. Hij besteedt bovendien veel tijd aan een aantal goede doelen, onder meer als ambassadeur van de stichting ALS.

Verheijen schaatste in de tijd van Ard Schenk en Kees Verkerk. Hij haalde twee afstandsmedailles bij het WK allround van 1972 en deed dat jaar ook mee aan de Olympische Spelen op de 500 meter en de 1500 meter. Na zijn actieve loopbaan werkte de vader van Carl Verheijen als conrector en gymleraar en was hij actief als schaatscoach. Hij had onder meer Jong Oranje onder zijn hoede. Daarna bekleedde hij diverse functies binnen de KNSB en in 2006 was hij chef de mission bij de Olympische Winterspelen van 2006.