Unreal Engine 4 nu ook op PS4 en Xbox One

Gisteren heeft Epic Games Update 4.1 uitgebracht voor zijn Unreal Engine 4, waarmee de engine nu ook de next-gen consoles ondersteund. Uiteraard hebben developers nog wel een licentie nodig van Microsoft en/of Sony om op die platforms te publiceren.

Naast de next-gen platformen ondersteunt Unreal Engine 4 met de nieuwe update ook SteamOS en Linux, waardoor games die ontwikkeld worden voor pc eenvoudig naar Linux- en Mac-systemen kunnen worden geport. De engine bood al ondersteuning voor Android, iOS en HTML5, en met update 4.1 wordt deze ondersteuning verder verbeterd.

Daarnaast voegt de update een Sample (voorbeeld) game toe, met alle benodigde features die nodig zijn om de certificering van Microsoft en Sony succesvol te behalen. Hiermee moet het makkelijker worden voor (indie-)developers om games te ontwikkelen voor Xbox One en PlayStation 4, en zijn ze bovendien weinig tot geen tijd kwijt aan het inbouwen van ondersteuning voor onder andere split-screen, achievements en play-as-you-load.

De update is per direct beschikbaar voor eenieder die beschikt over een Unreal Engine 4-abonnement.

Unreal Engine 4