Meer beelden colonnes Rusland

Update 15.45 uur: 

Er zijn inmiddels (veel) meer beelden geüpload waarop colonnes aan Russisch legermateriaal over de snelweg tussen Rostov-On-Don en Slavjansk rijden. Dat meldt de Volkskrant:


De Russische autoriteiten stellen dat de huidige grootscheepse militaire oefeningen op soms slechts honderden meters van de Russisch-Oekraïense grens, noodzakelijk zijn 'als antwoord op de Oekraïense escalatie escalatie' van het conflict. 

De Russische minister van Defensie geeft aan: "Als deze militaire machine niet gestopt wordt, dan zal dat leiden tot een groter aantal doden en gewonden. (...) Geplande militaire oefeningen door de NAVO in Polen en de Baltische landen helpen ook niet om de situatie rondom Oekraïne te normaliseren."

Oekraïense troepen bevechten sinds donderdagochtend in de omgeving van Slavjansk pro-Russische terroristen, die de afgelopen dagen gijzelaars begonnen te nemen. Vijf pro-Russen zijn bij de gevechten doodgeschoten.

Update 14.15 uur: 
Verschillende media melden op Twitter dat de Russische tanks die momenteel over de weg tussen Rostov en Slavjansk richting de Oekraïense grens rijden, daar zo'n haast bij hebben dat er al vier burgers zijn omgekomen in aanrijdingen met pantservoertuigen.

In één ongeluk zou een Lada zijn aangereden, waarbij twee inzittenden omkwamen. Twee anderen zouden bij een door de politie opgeworpen wegversperring zijn overreden.

Oorspronkelijk bericht (13.53 uur):
Delen van het Russische leger trekken as we speak zo snel als mogelijk op naar de Oekraïense grens. Dit zou een reactie kunnen zijn op de vuurgevechten die zijn losgebarsten tussen pro-Russische infiltranten en het Oekraïense leger.

Filmpjes en foto's van tanks die met tientallen kilometers per uur richting de grens razen worden momenteel gedeeld op Twitter en geüpload op YouTube. Onderstaande beelden zijn slechts vijf kilometer van de grens opgenomen:


Poetin dreigde woensdag én donderdag dat als er geweld uitbreekt, ingrijpen noodzakelijk wordt 'om de belangen van lokale (pro-)Russen te verdedigen.'