Anastacia voelt zich nog sexy na borstamputatie

Anastacia heeft vorig jaar haar beide borsten laten amputeren omdat voor de tweede keer borstkanker werd geconstateerd. De zangeres zegt dat de dubbele amputatie er niet voor heeft gezorgd dat ze zich onzeker voelt. "De echte schoonheid van mensen zit binnenin. En ik voel me ook sexy met littekens waarvoor ik me absoluut niet schaam", zegt Anastacia in het AD.

De zangeres heeft van tevoren veel met haar familie gesproken over de operatie. "We hebben veel gepraat over wat het gemis van borsten zou kunnen betekenen voor mijn gevoelens en seksualiteit", zegt ze. "Voor mij was het heel helder. Ook na de operatie zou ik op en top vrouw blijven."

De Amerikaanse is naar eigen zeggen trots op haar littekens. "Het zijn sporen van mijn verleden, herinneringen aan het begin van een tweede kans", legt ze uit. Het gaat steeds beter met de zangeres. Anastacia wil daarom graag weer toeren. "Van mijn artsen mag dat nog niet. Eind dit jaar hoor ik of ik al dan niet groen licht krijg voor een concertreeks. Eenmaal op het podium kan ik deze moeilijke periode pas echt helemaal afsluiten."

De 45-jarige Anastacia brengt volgende week vrijdag haar zesde studioalbum Resurrection uit. Hoewel de plaat volgens de zangeres geen therapeutische cd is, bevat het album wel autobiografische elementen. "Daarmee hoop ik vrouwen en mannen die worden geconfronteerd met borstkanker te raken. Maar het album draait vooral om hoe een mens ondanks dieptepunten krachtiger kan worden."

Anastacia overwon borstkanker voor de eerste keer in 2003 dankzij een operatie en bestralingen. Vorig jaar februari maakte de zangeres bekend dat de ziekte was teruggekeerd. Vanwege behandelingen moest Anastacia haar Europese tournee afgelasten, in april zou ze in Amsterdam optreden.