'Dildo delen = kanker'

Dames, pas maar goed op dat je je neppiemel niet met andere meisjes deelt! Amerikaanse wetenschappers hebben namelijk een verband aangetoond tussen het delen van seksspeeltjes en de verspreiding van het humaan papillomavirus (HPV), dat onder andere baarmoederhalskanker veroorzaakt.

Voor het onderzoek heeft de Indiana University School of Medicine in Indianapolis aan twaalf vrouwen dildo's uitgedeeld. Ieder van hen kreeg twee seksspeeltjes. De vrouwen, tussen de 18 en 29 lentes, werden uitgekozen omdat ze het afgelopen jaar seks hadden gehad met zowel mannen als vrouwen.

De geile dames kregen de opdracht om hun vibrator direct na gebruik, direct na het schoonmaken van het ding en een dag later te ruilen met hun partner. En wat bleek nu? Negen van de twaalf deelnemers bleek te zijn besmet met het HPV-virus. Op zeker een van hun dildo's bleek het virus te zitten.

Ook direct na het schoonmaken bevatte de helft van de vibrators nog het virus. Pas als je een dagje wacht na het schoonmaken, wordt HPV nog maar sporadisch aangetroffen. HPV hoeft overigens niet altijd kanker te betekenen: sommigen krijgen er slechts wratten van.