Jos van Rey gaat integriteit wethouders beoordelen

De van corruptie beschuldigde politicus Jos van Rey uit Roermond is gevraagd om plaats te nemen in de wethouderscommissie van de gemeente. Dat zei hij woensdagavond in het programma Avondgasten van L1. Hij zal in die rol gaan bepalen of kandidaten geschikt zijn om wethouder te worden.

Van Rey is momenteel raadslid voor de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), een partij die door hemzelf is opgericht. Naast Van Rey is Dirk Franssen door de LVR naar voren geschoven om deel uit te maken van de commissie. Ook een extern bureau buigt zich over de aanstelling van de nieuwe wethouders van de Limburgse plaats.

De plaatsneming van de politicus in de commissie is opmerkelijk, omdat tegen hem een onderzoek loopt wegens mogelijke corruptie. Volgens Van Rey vormt dat echter geen belemmering. Tegen L1 zei hij zich te 'verheugen' op zijn taak.

De zaak rond Van Rey draait rond vermeende omkoping door projectontwikkelaar Piet van Pol. De twee zouden vastgoeddeals hebben gesloten toen de politicus namens de VVD nog wethouder van Roermond was. Van Rey stapte op als wethouder en als lid van de Eerste Kamer nadat de politie invallen bij hem had gedaan.

Ook zou Van Rey stemmen hebben geronseld bij verkiezingen. Bij de inval in de woning van Ven Rey in oktober 2012 zou een flink aantal kopieën van volmachtformulieren zijn aangetroffen, schreven Limburgse media begin dit jaar.