Cabaretiers spelen scènes uit beroemde films

Cabaretiers Peter Heerschop, Viggo Waas en Erik van Muiswinkel hebben schijnbaar geen inspiratie meer voor iets origineels en maken een theatervoorstelling waarin zij scènes uit bekende films naspelen. Het schouwspel moet volgend jaar mei in de theaters komen. Dat heeft Bos Theaterproducties vandaag bevestigd. De beroemde scènes worden niet alleen nagespeeld, er wordt ook nog eens bij gezongen en alsof dat niet al erg genoeg is wordt er ook nog eens gerapt.

De werktitel van de productie is Onceuponatimethegodfatherflewoverthecuckoosnestwhiledoctorzhivagodied-ofsaturdaynightfeveraftereatingaclockworkorange. Wie goed leest, kan verschillende filmtitels herkennen. Het gezelschap zal uit films als The Godfather, One Flew over the Cuckoo's Nest, Titanic en Casablanca scènes halen en die misbruiken omvormen tot een nieuw verhaal.

De cabaretiers krijgen bij hun voorstelling hulp van rapper Ali B, zangeres Wende Snijders en acteurs Genio de Groot, Han Römer en Ria Marks. De voorstelling gaat in première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam en is daarna een maand te zien in elf steden door heel Nederland.