Huizenprijzen verder gedaald

Koopwoningen die in maart van eigenaar wisselden, waren gemiddeld 2,1 procent goedkoper dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling was daarmee groter dan in februari, toen koopwoningen 1,7 procent goedkoper waren. Dat blijkt dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Gemiddeld kostte een bestaande woning in maart even meer dan 214 duizend euro. Dat is ruim zesduizend euro minder dan een jaar geleden. De afgelopen maanden zijn de prijzen van woningen echter vrij stabiel. Afgezien van januari lag de verkoopprijs de afgelopen maanden tussen de 213 en 215 duizend euro, zo meldt het statistiekbureau.

De prijs van een verkochte woning lag daarmee ongeveer op hetzelfde niveau als in november 2002, ruim elf jaar geleden. Vergeleken met augustus 2008, toen de Nederlandse huizenmarkt een piek bereikte, lagen prijzen vorige maand echter nog altijd 20,5 procent lager. Tijdens het dieptepunt op de huizenmarkt, in januari en juni van vorig jaar, gingen huizen voor gemiddeld 206 duizend euro van de hand.