Bløf: wij zijn de beste

Bløf denkt dat er geen andere Nederlandse bands zijn, die aan de Zeeuwse band kunnen tippen. "We hebben geen midlifecrisis gehad, beginnen niet aan onze tweede jeugd en zitten al helemaal niet in onze nadagen", zegt zanger Paskal Jakobsen in het AD.

"We worden juist steeds beter, beheersen onze instrumenten beter, spelen makkelijker samen, we groeien als band nog altijd", aldus Jakobsen. Bløf was daarom teleurgesteld dat het eerder deze maand geen 3FM Awards in de wacht sleepte. "We wonnen dit jaar niets en waren oprecht teleurgesteld", zegt drummer Norman Bonink.

Hoewel Bløf baalt buiten de prijzen te zijn gevallen, put de groep er ook motivatie uit. "Geen frustratie, maar wel reden om even te vloeken en elkaar aan te moedigen: volgend jaar is hij weer voor ons", zegt Bonink over de 3FM Award voor beste band, die de groep in 2007 voor het laatst won. "We willen nog steeds aan de top van Nederland staan."

De band, die vrijdag zijn twaalfde studioplaat 'In het Midden van Alles' uitbrengt, probeert steeds vernieuwend te blijven. "We hebben uitgesproken dat we alleen bestaansrecht hebben als we nieuwe dingen blijven maken waarop we trots zijn", zegt Jakobsen. "En als dat niet meer zo is, hebben we ook afgesproken, houden we ermee op."