Miss America verdedigt vleiende scholier

Miss America heeft het opgenomen voor een scholier uit Pennsylvania die haar uitnodigde om met hem naar het eindejaarsfeest te gaan. De jongen werd daarna geschorst, maar de mooiste vrouw van de Verenigde Staten heeft er bij het schoolbestuur op aangedrongen die beslissing te herzien. Dat schrijft persdienst Reuters.

Donderdag probeerde de 18-jarige Patrick Farves voor het oog van honderden leerlingen met een plastic bloem Nina Davuluri, Miss America 2014, tijdens een bezoek aan zijn school over te halen om zijn 'prom date' te worden. Hoewel zijn medescholieren zijn actie met luid gejuich beantwoordden, was het schoolbestuur er minder over te spreken. Toen werd besloten de jongen te schorsen, haalde het verhaal de nationale media.

"Ik ben zeer gevleid door de uitnodiging, maar ik heb het te druk om op het feest aanwezig te kunnen zijn", liet Davuluri beleefd weten. "Toen ik later hoorde van de schorsing heb ik het bestuur gevraagd van zijn beslissing af te zien."

Farves heeft laten weten inmiddels spijt te hebben van zijn versierpoging. Omdat het schoolbestuur al van tevoren van zijn plannen wist en hem waarschuwde, is hij extra zwaar gestraft. Hij moet drie schooldagen in zijn eentje in een klaslokaal doorbrengen.

Toch vindt Farves, die een blanke moeder en een zwarte vader zegt te hebben, het vooral rot voor Davuluri, de eerste Miss American van Indiase komaf. "Zij wilde nu juist uitdragen dat het niet gaat om je geloof of je huidskleur, maar om wie je bent. Door mijn toedoen dreigt die hele boodschap nu te worden ondergesneeuwd."

Het schoolbestuur heeft laten weten niet af te zien van de schorsing. "Wij straffen studenten niet voor het mee uit vragen van iemand, zelfs niet als die persoon Miss America is", valt te lezen in een verklaring. "We willen echter wel dat onze gedragsregels, die we duidelijk hebben gecommuniceerd aan de scholieren en hun ouders, worden nageleefd."