[Serie A] Milan wint weer en is dichtbij Europees ticket

Clarence Seedorf heeft met AC Milan de vijfde zege op rij geboekt in de Serie A. De Nederlandse trainer zag zijn ploeg zaterdag in eigen huis eenvoudig winnen van laagvlieger Livorno met 3-0. Mario Balotelli, Adel Taarabt en Giampaolo Pazzini maakten de doelpunten.

Milan klimt door de zege naar de gedeelde zesde plaats. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorrondes van de Europa League. Parma, dat met 2-0 verloor van Internazionale, ziet de Milanezen langszij komen. Nigel de Jong speelde de hele wedstrijd mee bij Milan, Urby Emanuelson bleef op de bank.

Parma kreeg tegen Inter voor rust de mogelijkheid om de score te openen, maar Antonio Cassano miste een strafschop. Kort na de pauze kreeg Gabriel Paletta rood, waarna de bezoekers wisten toe te slaan via Rolando en Fredy Guarín. Inter blijft met vier duels te spelen vijfde.

Napoli speelde met 1-1 gelijk bij Udinese. Jose Callejon zette de bezoekers op voorsprong, maar Bruno Fernandes maakte in de 55e minuut gelijk. De ploeg van coach Rafael Benítez staat muurvast op de derde plaats. Lazio Roma en Torino schoten weinig op met een 3-3 remise. Beide teams, die achtste en negende staan, hebben nu 48 punten, drie minder dan Milan en Parma.

Catania won met 2-1 van Sampdoria, maar blijft desondanks laatste. De ploeg staat vijf punten onder de degradatiestreep. Ook voor Livorno en Sassuolo, dat met 1-0 te sterk was voor Chievo Verona, is de nood nog altijd hoog. Zij hebben drie punten achterstand op nummer zeventien Bologna.