[PL] Bony schiet Swansea in blessuretijd langs Newcastle

Swansea City heeft zaterdag op de valreep drie punten gepakt bij Newcastle United. Wilfried Bony verschalkte doelman Tim Krul in blessuretijd vanaf de strafschopstip: 2-1. De penalty werd veroorzaakt door een overtreding op invaller Marvin Emnes. Bony maakte op slag van rust ook al gelijk.

Shola Ameobi had de score in de 23e minuut geopend, op aangeven van Luuk de Jong. Het was Ameobi's eerste competitiegoal sinds december 2012. Voor De Jong kwam de wedstrijd vroegtijdig tot een einde. De spits verzwikte in de veertigste minuut zijn enkel en ging geblesseerd naar de kant.

Bij Swansea hadden doelman Michel Vorm en Jonathan de Guzman een basisplaats. Newcastle bracht met De Jong, Krul en Vurnon Anita ook drie Nederlanders op het veld.

Cardiff City pakte in de strijd om lijfsbehoud een punt tegen Stoke City, waar Erik Pieters in de basis begon. Marko Arnautovic benutte een strafschop voor de bezoekers, Peter Whittingham bezorgde Cardiff een punt. De formatie uit Wales staat voorlaatste, drie punten onder de degradatiestreep.

Aanvoerder Ron Vlaar pakte thuis met Aston Villa een punt tegen Southampton. Het duel eindigde in 0-0. Leandro Bacuna en Karim el Ahmadi hadden net als Vlaar een basisplaats. Crystal Palace boekte een 1-0 zege bij West Ham United.