Neymar is op tijd fit voor openingsduel WK

De Braziliaan Neymar doet komende zomer gewoon mee aan het WK. De aanvaller van FC Barcelona liep in de bekerfinale tegen Real Madrid een voetblessure op, maar hij hoeft niet te vrezen voor zijn deelname aan de titelstrijd in eigen land. Dat liet Neymar weten aan de Braziliaanse televisiezender Globo.

"Mijn eerste angst was dat ik het WK moest missen", vertelde Neymar, die zo'n vier weken is uitgeschakeld. "Maar ik hoop de laatste competitiewedstrijd van Barcelona al weer mee te spelen." De Catalanen sluiten het seizoen op 18 mei af tegen Atlético Madrid, de huidige koploper van de Primera División.

Woensdag moest Barcelona met 2-1 buigen voor Real Madrid in de finale van de Copa del Rey. "Na die wedstrijd kon ik bijna niet lopen. Het is afschuwelijk om voorlopig te moeten toekijken, maar het maakt me alleen maar hongeriger voor het WK. Dat zal ik zeker niet missen."

Brazilië heeft alle hoop gevestigd op de 22-jarige aanvaller. Het thuisland opent het toernooi op 12 juni met een wedstrijd tegen Kroatië.