Stormfront.org is een moordenaarssite

De bij sommigen populaire website stormfront .org blijkt een broedplaats voor moordenaars te zijn. De afgelopen vijf jaar worden bijna honderd moorden gelinkt aan het forum voor rednecks, racisten en andere xenofoben. Dit blijkt uit een onderzoek van de Southern Poverty Law Center (SPLC), dat kantoren heeft in Atlanta, Miami en Jackson.

Stormfront.org is een site die de haat voedt van blanke Nationalisten, aldus The Guardian. Onder de users worden beesten gerekend als Anders Breivik en Wade Michael Page, beide uitgebreid in de media geweest vanwege hun acties en ideeën. Het SPLC heeft uitgedokterd dat de top tien moordenaars in Amerika, allemaal banden hebben met de website.

Het stormfront is volgens het SPLC een verzamelplaats van mensen die boos zijn op de situatie waar ze in terecht zijn gekomen en die hard op zoek zijn naar een zondebok voor hun ellende. Voor hen is het handig dat stormfront ze helpt om deze 'vijand' te vinden. In het gesegregeerde land wordt dan al snel gewezen naar zwarte Amerikanen, Joden en immigranten. Een woordvoerster van het SPLC laat weten dat in zo'n omgeving van haat het zomaar kan gebeuren dat enkelen daadwerkelijk de wapens oppakken in de veronderstelling iets aan een denkbeeldig probleem te gaan doen. Zij noemt stormfront dan ook 'de moordhoofdstad van het internet'.

Een ander onderzoekje, eerder deze week, laat zien dat sinds '9-11' blanke, rechtse extremisten meer bloed aan hun handen hebben dan andere terroristen. Het aantal politieke moorden door de neo-nazi's is sinds het instorten van de twin-towers 34, tegenover 21 mensen die de dood hebben gevonden door de ideologie die fanatiek gepromoot wordt door de al Qaida.