Marcouch: 'Wilders, neem afstand van je Duindorp-achterban'

Ahmed Marcouch is geschokt over het wangedrag van de PVV-fanclub in de Haagse wijk Duindorp. Hij roept hun grote leider en voorbeeld, Geert Wilders, dan ook op om afstand te nemen van deze racisten.

Het tweede Kamerlid was behoorlijk ontdaan na een wandeling door de veelbesproken Arische enclave. Omdat de PvdA'er ook wel eens op SBS6 geweest is, werd hij vrij snel herkend en raakte in gesprek met een groep buurtbewoners. De wijk lijkt behoorlijk gelijkgestemd wanneer het om bepaalde zaken gaat. Zowel ouderen en jongeren (volgens Marcouch 'Hooligan-achtige types') zijn openlijk en schaamteloos racistisch. Met iets wat een gesprek zou moeten zijn, kwamen de tokkies niet verder dan statements als "dit land is van ons en allochtonen hôhen hieâh niet thuis" en "als ze komen, dan vragen ze eâhrom".

In het 'dorp' wordt bedreiging en geweld richting de gekleurde medemens niet geschuwd. Sterker nog: schijnbaar lieve omaatjes zetten hun kleinkinderen ertoe aan om allochtonen uit de wijk te treiteren. Ramen ingooien, beledigingen en eieren naar huisvrouwtjes smijten zijn slechts enkele van de methoden die hierbij gehanteerd worden.

Marcouch is geschokt. Zoveel publiek racistisch geweld was hij niet eerder tegengekomen. De buurtbewoners zelf voelen zich –naar eigen zeggen- hiertoe gelegitimeerd door wat zij beschrijven als 'onze grotuh lèdeâhr ', hiermee duidelijk refererend aan Geert Wilders.

Om deze reden roept Marcouch de leider van de PVV op om zich van deze aso's te distantiëren en zijn achterban in dit minder leuke stukje Den Haag tot de orde te roepen. De demagoog, die eerder Nederland een 'onfatsoenlijk land' noemde, heeft zelf nog niet gereageerd.