'Moeten pedo's dan seks met paarden verheerlijken?'

Schrijver Anton Dautzenberg heeft op zijn website kritische vragen gesteld over de beslissing van de Hoge Raad om pedofielenvereniging Martijn te verbieden. Dautzenberg staat bekend als een van de voorvechters van de vereniging en werd in 2011 lid, uit protest tegen de 'heksenjacht tegen pedofielen'.

In een verklaring stelt hij dat de vereniging wordt verweten seks met kinderen te verheerlijken. "Wat zouden pedofielen anders moeten verheerlijken?", vraagt Dautzenberg, die niet bereikbaar was voor commentaar, zich af. "Seks met paarden?"

Daarnaast suggereert de schrijver dat Martijn niet de enige club is die activiteiten zou ondernemen die in strijd zijn met de openbare orde. "Hoe zit het dan bijvoorbeeld met de bible belt die kinderen weigert in te laten enten?"

Daarnaast is hij kritisch over de effectiviteit die het verbod heeft bij het beschermen van kinderen. "Als 'we' hier blijkbaar zo veel belang aan hechten, waarom accepteren we dan dat jaarlijks vijftienduizend gevallen van kindermishandeling onbestraft blijven", schrijft Dautzenberg. "En waarom pakken we de belangrijkste haard van kindermisbruik niet aan: het gezin?"

Romanschrijver Dautzenberg verklaarde drie jaar geleden dat hij lid was geworden van vereniging Martijn uit 'symphatie, mededogen en protest'. Hij is het niet eens met de heksenjacht die tegen pedofielen wordt gevoerd en noemde Martijn een 'aanspreekpunt'. Zonder de vereniging, geen dialoog, redeneerde de schrijver.

Zijn sympathie voor de vereniging leverde Dautzenberg veel kritiek op, maar ook steun. Donderdag riep hij samen met andere schrijvers, advocaten en hoogleraren de Hoge Raad op om Martijn niet te verbieden, onder meer omdat een verbod op de vereniging de vrijheid van meningsuiting in gevaar zou brengen.