Alonso blij met progressie Ferrari

Ferrari-coureur Fernando Alonso is blij met de progressie die er in de afgelopen weken is geboekt door zijn team. De Spanjaard kende vandaag in China een uitstekende dag met een eerste plaats in de eerste vrije training en een tweede stek in de middagsessie.

Alonso: "Alle vrijdagen zijn hetzelfde, een dag waarom je de banden uit moet proberen om ze zo goed mogelijk op het circuit te laten werken, maar op dit gebied kan het minder nuttig dan gewoonlijk zijn geweest, want morgen wordt regen verwacht. We hebben voor dit circuit enkele kleine updates meegenomen die we in Bahrein al getest hebben. Alles werkte goed en dat is goed nieuws."

De Spanjaard weet dat een zwaluw nog geen zomer maakt, want Ferrari ligt dit seizoen ver achter op Mercedes. In de lange runs lijkt het team uit Maranello een seconde tekort te komen op het team uit Brackley, maar het kan, mede door de verbeterde topsnelheid, mogelijk wel om plaats drie strijden met de Force India's, de Red Bulls en de Williamsen. Alonso's teamgenoot Kimi Räikkönen kende een mindere dag met slechts één ronde in de eerste vrije training en een zevende positie in de middag.