Bedenkers Friends sluiten reünie uit

Marta Kauffman en David Crane denken niet dat een reünie van hun serie Friends erin zit. "De serie is klaar. Het gevoel van de serie is ook afgesloten", zegt Kauffman, een van de bedenkers van de komedieserie, in het Amerikaanse blad Entertainment Weekly. Geruchten over een reünie doen al jaren de ronde.

Volgens Kaufmann is het daarnaast te lang geleden om nieuw leven te blazen in Friends, dat van 1994 tot 2004 werd uitgezonden. "Kom op, het is twintig jaar later. Niemand ziet er meer hetzelfde uit", zegt ze over de serie waar onder anderen Jennifer Aniston, Matthew Perry en Courteney Cox in speelden. "Dan zitten mensen voor de buis en denken ze dingen als: wauw, die is oud geworden."

Crane vindt dat fans weinig te klagen hebben over het uitblijven van een reünie. "Als iemand Friends wil zien, zet je televisie aan", doelt hij op de vele herhalingen. "Ook zijn het allemaal geweldige acteurs die nog steeds heel veel te zien zijn in andere dingen."

Ook denkt Crane dat mensen het altijd oneens zijn met welke beslissing er dan ook wordt gemaakt. "Mensen zeggen dat ze het willen en hoe meer wij zeggen dat wij het een slecht idee vinden, hoe meer mensen het er niet mee eens zijn", legt hij uit. "Ik denk dat als we inderdaad een reünie zouden doen, er toch veel verzet zou komen."