Jans: "Geschiedenis schrijven met PEC"

PEC Zwolle hoopt zondag voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker te veroveren. Trainer Ron Jans gelooft in een stunt tegen favoriet Ajax. Zwolle hoopt zondag voor het eerst in de clubhistorie de KNVB Beker te veroveren. Trainer Ron Jans gelooft in een stunt tegen favoriet Ajax.

Jans was donderdagmiddag samen met PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen in Zeist. Ze schoven aan bij een persconferentie met Ajax-coach Frank de Boer en Niklas Moisander, captain van de Amsterdammers. Jans beseft dat Ajax wordt gezien als favoriet voor de bekerfinale in de De Kuip.

Ajax is dicht bij een vierde landstitel op rij en kan zondag een stap zetten naar de 'dubbel'. "Misschien was het een voordeeltje geweest als Ajax afgelopen zondag wél kampioen was geworden", zei Jans. "Dan zie je de mentale focus vaak naar beneden gaan. Maar goed, daar kunnen wij verder niets aan doen. Wij zullen top moeten zijn en Ajax wat minder om kans te maken."

"Ik droom van het winnen van de finale. Het interesseert me niets dat we een badjas krijgen. Voor mij weegt vooral de eeuwige roem. De beker winnen met aanvoerder Bram van Polen en trainer Ron Jans, mooi toch? Geschiedenis schrijven met PEC zou fantastisch zijn", aldus de coach van PEC Zwolle.

Jans is lovend over Ajax. "Toeval kun je niet uitsluiten, maar je kunt wel de kans daarop zoveel mogelijk uitsluiten en dat is wat er de laatste jaren gaande is bij Ajax. Ik weet niet of Ajax de beste spelers heeft, maar wel de beste ploeg. Vandaar dat ik voor de Rinus Michels Award mijn waardering uitspreek voor Frank de Boer", aldus de coach van de nummer negen in de Eredivisie.