Jans wil geen badjas maar eeuwige roem

Ron Jans hoopt zondag in de Kuip de geschiedenisboeken in te gaan. "Voor mij weegt eeuwige roem het zwaarst", sprak de coach van PEC Zwolle donderdag op een persconferentie in de aanloop naar de bekerfinale tegen Ajax. "Je krijgt een badjas, maar dat interesseert me niet. Geschiedenis schrijven is voor mij de drijfveer."

Aanvoerder Bram van Polen kijkt al weken uit naar de wedstrijd. Het is iets unieks en het leeft echt. Wij hebben bovendien allemaal het gevoel dat het echt mogelijk is", zei de verdediger, die zich in een sprookje waant. "Wie twee jaar geleden had gezegd dat wij Europees voetbal gaan spelen, zou ik voor gek verklaren."

Volgens Jans heeft de ploeg last van de spanning. "Met het team is het niet gelukt in een goede vorm te groeien richting de bekerfinale." PEC wist na het bereiken van de bekerfinale niet meer te winnen.

Tot slot had Jans lovende woorden voor de tegenstander van zondag."Ik weet niet of Ajax individueel de beste spelers heeft, maar ze zijn absoluut de ploeg met de meeste duidelijkheid in het veld. Complimenten voor Frank en de club. Met PEC, weliswaar op lager niveau, proberen we die voorwaarden ook op te bouwen."