Utrecht-coach Wouters legt functie neer

Na 2,5 jaar als hoofdtrainer van FC Utrecht vindt Jan Wouters het genoeg geweest. De 53-jarige oefenmeester stelt na dit seizoen zijn functie ter beschikking. Wouters gaf onlangs al aan dat hij zich prettiger voelt in een rol als assistent-trainer en voegt daad bij het woord.

Donderdagmiddag staat een persconferentie gepland, waarbij Wouters naar alle waarschijnlijkheid zijn vertrek zal aankondigen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Wouters werkte lange tijd als assistent-trainer bij onder meer PSV, Glasgow Rangers en het Nederlands elftal, totdat hij 2,5 jaar geleden bij FC Utrecht het stokje overnam van Erwin Koeman. Aan het begin van zijn trainersloopbaan stond hij ook bij Ajax al op eigen benen.

Vorig seizoen leidde hij FC Utrecht nog knap naar de vijfde plaats, maar de huidige voetbaljaargang ging het beduidend minder. De Domstedelingen moesten in de zomer kwaliteit inleveren, en raakten diverse sterkhouders als Edouard Duplan, Jacob Mulenga, Cedric van der Gun en Willem Janssen langdurig kwijt ten gevolge van blessureleed.

Inmiddels wordt er al volop gespeculeerd over de opvolger van Wouters, die mogelijk als assistent werkzaam blijft in Utrecht. Onder meer de namen van Co Adriaanse, Rob Alflen, John van den Brom en Marco van Basten passeren de revue.