Families opvarenden Sewol woest op overheid

In Zuid-Korea groeit de wanhoop en frustratie over het gebrek aan informatie over lot van honderden vermiste opvarenden van de Sewol. De veerboot kapseisde woensdag en ondanks een grote zoekactie ontbreekt van ruim 280 personen nog elk spoor.

Aan boord van de veerboot waren honderden scholieren. Sommige familieleden van vermiste opvarenden verwijten de regering te weinig werk te maken van de reddingsactie. Zo huurden 11 ouders naar eigen zeggen een boot om zelf naar het rampgebied naar varen.

"Er was helemaal geen reddingsoperatie bezig", zei een woedende vader. "Ik ben extreem boos. De media zeggen dat de reddingsoperatie nog bezig is, maar het allemaal een leugen", foeterde de man, die zijn naam niet wilde geven.

Een andere vader deed donderdag de hoop opleven dat nog jongeren in leven waren aan boord van het schip. De man zei tegen persbureau Reuters een tekstbericht te hebben ontvangen van zijn zoon, die nog op de Sewol zou zijn. Het nieuws ging in hoog tempo de wereld over, maar liep uit op een teleurstelling. De man trok zijn verhaal weer in.

De Sewol zonk woensdag voor de zuidkust van het Aziatische land. Van de in totaal 462 opvarenden zijn er 284 vermist. Over de oorzaak van de ramp bestaat nog steeds veel onduidelijkheid.

Families opvarenden Sewol woest op overheid
Families opvarenden Sewol woest op overheid (Foto: ANP)