Pauw & Witteman stopt

Pauw & Witteman stopt na dit seizoen. Jeroen Pauw en Paul Witteman gaan allebei een eigen programma presenteren. Dat heeft de VARA woensdag bekendgemaakt. De laatste aflevering van de show, die sinds 2006 wordt uitgezonden, is op 23 mei te zien op Nederland 1.

Pauw gaat na de zomer voor de VARA een dagelijkse latenightshow presenteren op de plek van Pauw & Witteman. Witteman gaat nieuwe programma's presenteren over muziek, politiek en wetenschap.

De 67-jarige Witteman merkte dit seizoen dat hij toe was aan iets nieuws. "Net op dat moment kreeg ik het aanbod om het komend seizoen een programma over muziek te presenteren, ook een lang gekoesterde droom", zegt hij in een verklaring. De presentator noemt zijn tijd bij Pauw & Witteman 'schitterend'. "We hebben een groot publiek bereikt met spraakmakende uitzendingen."

De 53-jarige Pauw heeft ook zin in iets nieuws. "Ik verheug mij dan ook zeer op het nieuwe seizoen waar mij de kans wordt geboden om op het begeerlijke latenighttijdslot als presentator verder te gaan", verklaart hij. "Voorlopig kijk ik met optimisme naar de komende weken waarin wij ons programma Pauw & Witteman met inzet en plezier zullen maken en zo het achtste seizoen succesvol hopen af te ronden."

Frans Klein, mediadirecteur van BNN-VARA, beschouwt het programma als erg bepalend voor 'het politieke en maatschappelijke debat'. "Jeroen en Paul stellen altijd de belangrijke journalistieke vragen en maken tegelijkertijd een onderhoudend en toegankelijk programma voor een breed publiek."

Klein is blij dat beide mannen bij de VARA blijven. "Ik ben blij dat Paul voor de VARA behouden blijft en kijk uit naar de programma's waar hij de komende tijd mee aan de slag gaat", zegt hij in een verklaring. "Ook het nieuwe VARA-programma met Jeroen op de late avond belooft veel goeds."