Vliegend Spaghettimonster is God

De kogel is door de kerk: vanaf nu is het Vliegende Spaghettimonster, wiens barmhartige noedelslierten altoos over ons waken, officieel tot God verklaard in Polen. Dat meldt The Independent. 

Poolse aanhangers van de Pastafari-religie, die aanvankelijk is opgericht om het idee van een almachtig opperwezen belachelijk te maken, vroegen vorig jaar om officiële erkenning van hun geloof. Die werd aanvankelijk geweigerd, hoewel men de juiste documenten had ingeleverd.

Afgelopen dinsdag deed een rechtbank in Warschau een uitspraak in hoger beroep met gunstige gevolgen voor de religieuzen: het geloven in het Vliegende Spaghettimonster is eindelijk een officieel door de overheid erkende business.

Een aantal fans van Zijne Pastaheid stonden buiten de rechtbank te juichen en scandeerden luidkeels het woord 'pasta'.

Pastafari's zijn tegen de leer van intelligent design en creationisme. Gebeden die oproepen tot rationeel denken en wetenschappelijk onderzoek worden beëindigd met 'ramen' in plaats van 'amen' - opnieuw een verwijzing naar de Heilige Noedelheid.

De Poolse Spaghettigelovigen claimen op hun website dat piraten de oorspronkelijke Pastafari's waren: "Ze waren vredelievende ontdekkingsreizigers die door christelijke desinformatie tegenwoordig het imago van criminelen hebben."

Buigt allen neder voor Zijne Noedelheid.
Buigt allen neder voor Zijne Noedelheid.