Depay: "We komen afspraken niet na"

Memphis Depay kon na het duel met Feyenoord (0-2 nederlaag) zijn teleurstelling niet verbergen en uitte stevige kritiek over het seizoen van PSV. Depay (20) kon zondag niet het verschil maken voor PSV. De viervoudig international zag Joris Mathijsen en Daryl Janmaat scoren voor Feyenoord. De Rotterdammers zijn daardoor hard op weg om de tweede plaats te veroveren. PSV blijft steken op de vijfde plek in de Eredivisie.

De Eindhovenaren lijken zich op te moeten maken voor play-offs om Europees voetbal. "We laten het hele seizoen al steken vallen en komen afspraken niet na. Dan is dat misschien gewoon een gebrek aan kwaliteit", zei Depay in gesprek met FOX Sports.

"De eerste goal komt ook weer uit een spelhervatting, de zoveelste keer dit seizoen. De afspraken worden gewoon niet nagekomen. Een club als PSV moet sowieso Europa in. Dit is heel vervelend en dat is mentaal gezien zwaar voor iedereen. Vitesse liet zaterdagavond punten liggen en dit was voor ons dé kans op plek vier."

Interim-coach Ernest Faber wil de huidige situatie intern bespreken. "Wat ik van deze wedstrijd vind, ga ik aan de spelers vertellen. We begonnen goed, maar na een tegenslag blokkeren we gewoon. Eerst zat alles mee. Nu zit alles tegen. Dat is het beeld van dit seizoen."

"We zijn nu afhankelijk van onze concurrenten. Zo simpel is het", aldus de assistent van hoofdcoach Phillip Cocu, afwezig vanwege ziekte. PSV treft over twee weken PEC Zwolle. Nummer zes sc Heerenveen liep drie punten in op de Brabanders en staat na 32 duels op twee punten.