[PD] Atlético Madrid wint, Diego Costa afgevoerd

Atlético Madrid staat na een 2-0 zege bij Getafe weer alleen bovenaan in de Primera División. De hoofdstedelingen verloren wel Diego Costa. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan gleed in de 84e minuut de 2-0 binnen, maar raakte daarbij de paal met zijn knie en werd per ambulance afgevoerd. Atlético meldt dat hij slechts een vleeswond heeft.

De eerste Atlético-goal was vijf minuten voor rust door Diego Godín binnengekopt. Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers vervolgens met een man meer te staan, nadat Ángel Lafita rood had gekregen. Costa verzuimde uit de toegekende strafschop de marge al te verdubbelen. Een Getafe-fan leidde hem af door achter het doel zijn billen te ontbloten.

Atlético staat drie punten los van Real Madrid. Barcelona staat een punt achter de Koninklijke op de vierde plaats. Getafe is de nummer achttien en verkeert daarmee in degradatiegevaar.

Nummer acht Valencia won eerder zondag thuis met 2-1 van Elche. Daniel Parejo werd daar de matchwinnaar in de 61e minuut.