Luiten sluit Masters ijzersterk af

Golfer Joost Luiten heeft zondag in zijn slotronde op de US Masters op passende wijze revanche genomen voor zijn teleurstellende derde ronde, die hij afsloot met 77 slagen (+5). De Bleiswijker, die voor het eerst van de partij is op het legendarische major in Augusta, ging rond in 67 slagen (-5).

De slotronde van Luiten was de op één na beste van het hele toernooi. Tot nu toe leverde in deze editie van de Masters alleen de Spanjaard Miguel Angel Jiménez een betere ronde af. Hij had voor zijn derde rondgang slechts 66 slagen (-6) nodig. Luiten eindigde met een totaal van 292 slagen (+4) en staat voorlopig op de gedeelde 27ste plaats.

Waar Luiten in zijn derde ronde al vanaf de eerste hole problemen kende, had hij op zondag direct het juiste ritme te pakken. De Bleiswijker startte met zes parren en noteerde op de zevende hole zijn eerste birdie. Die prestatie herhaalde hij op de par 5-achtste, waar een putt van ongeveer vier meter goed genoeg was om weer een slag te winnen.

Op de tiende hole moest Luiten na een onfortuinlijke slag in de bunker toch weer een bogey toestaan, maar het zou later het enige smetje op zijn scorekaart blijken. De holes 11, 12 en 13 in de beruchte Amen Corner, die de Nederlander zaterdag zoveel problemen bezorgden, leverden nu drie solide parren op.

Die prestatie gaf Luiten voldoende vertrouwen om op hole 14, 15 en 16 birdies te noteren en zijn score voor de dag te verlagen naar -4. Op de vijftiende hole putte de KLM Open-kampioen van 2013 zelfs voor een eagle, maar die putt viel net niet. Toch zou hij in de slotfase van zijn ronde nog een slag winnen.

De zeventiende hole leverde weer par op voor Luiten, maar op de laatste hole van zijn eerste Masters liet hij zich nog één keer van zijn beste kant zien. Zijn approach naar de green belandde slechts twee meter van de vlag en de putt voor birdie was precies op lijn en goed voor een totaal van 67 slagen.