Ajaxsupporters getemd met politiepaarden

Op het Leidseplein in Amsterdam was het zondagavond even onrustig nadat was gebleken dat Ajax het kampioenschap nog niet officieel kan incasseren. De politie zette paarden in om enkele vechtpartijtjes in de kiem te smoren. Ook is met glas gegooid, laat een politiewoordvoerder weten. Hoeveel fans zijn aangehouden is nog onduidelijk.

Ajax versloeg ADO Den Haag in de Arena met 3-2, maar omdat Feyenoord PSV met 2-0 versloeg hebben de Amsterdammers het landskampioenschap officieel nog niet binnen. De vierde titel op rij kan Ajax echter nauwelijks meer ontgaan.

Enkele honderden Ajaxsupporters volgden de wedstrijd, die om 16.30 uur begon, op het Leidseplein. Tijdens de wedstrijd was het er sfeervol en gemoedelijk, zegt de woordvoerder, maar daarna ontstonden wat opstootjes. De inzet van paarden was voldoende, de aanwezige ME hoefde geen charges uit te voeren.

Verder woedde een brand in de kelder van café Heineken Hoek. Iedereen was op tijd buiten en er vielen geen gewonden, laat de brandweer weten.

Later op de avond maakt de politie bekend hoeveel aanhoudingen er zijn verricht.