Emotionele Gerrard: "Dit was geweldig"

Op de dag dat op Anfield de Hillsborough-tragedie werd herdacht zette Steven Gerrard met Liverpool een grote stap richting de eerste landstitel sinds 1990. In Engeland wordt dit weekend bij elke wedstrijd stilgestaan bij de Hillsborough-ramp, waarbij 96 mensen om het leven kwamen (dinsdag exact) 25 jaar geleden. Eén van hen was de tienjarige Jon-Paul Gilhooley, de neef van Liverpool-captain Gerrard.

Het clubicoon van Liverpool beleefde een intense middag op Anfield. Liverpool herdacht de overledenen bij de stadionramp en klopte Manchester City (3-2). The Reds stevenen daardoor af op de eerste landstitel sinds 1990. Na afloop waren er tranen bij Gerrard.

"Het was een geweldige atmosfeer. Ik weet zeker dat dat op de tv ook zo over is gekomen. Op het veld was het nog indrukwekkender", zei Gerrard (33) tegen Sky Sports. "Het is altijd emotioneel rond deze dagen. De mensen vroegen zich af of het ons zou beïnvloeden tegen Manchester City. Maar om eerlijk te zijn nemen we dit elke dag met ons mee."

"De slachtoffers en de families die betrokken waren bij de Hillsborough-ramp blijven voor altijd in onze herinneringen. De herdenking heeft ons eerder geïnspireerd dan dat het een last was", aldus Gerrard, die met Liverpool vijf punten voor staat op nummer twee Chelsea (nog een duel tegoed) en zeven op City (nog twee duels tegoed).

Manager Brendan Rodgers is vervuld met trots. "Ons doel is om nu op de eerste plaats te blijven. De druk neemt iedere wedstrijd toe, maar we gaan daar heel goed mee om. Dat blijkt wel. Het was een fantastische dag. De wereld heeft een team met veel vechtlust en kwaliteiten zien", aldus Rodgers.