Hull City voor eerste keer naar finale FA Cup

Hull City heeft zondag voor het eerst in de 110-jarige clubhistorie de finale van de FA Cup bereikt. De ploeg van coach Steve Bruce maakte zondag een einde aan het bekersprookje van Sheffield United, dat uitkomt op het derde niveau. Hull zegevierde op Wembley met 5-3. De Oost-Engelsen stuiten in de finale van 17 mei op Arsenal, dat zaterdag na strafschoppen Wigan Athletic versloeg.

Hull poetste tweemaal een achterstand weg en nam vervolgens via Tom Huddlestone en Stephen Quinn een 4-2 voorsprong. In blessuretijd kwam Sheffield door Jamie Murphy nog even terug, maar een minuut later sloeg David Meyler aan de andere kant alweer toe: 5-3.

Het was pas de tweede keer dat Hull in de halve finale van de FA Cup stond. De eerste keer was in 1930. Sheffield United won de FA Cup tussen 1899 en 1925 viermaal.