Hockeydames Den Bosch ondanks nederlaag kampioen

De vrouwen van Den Bosch hebben zondagmiddag de vijftiende landstitel binnengesleept. Na de 4-2 overwinning van zaterdag op Het Stichtse verloren de Brabanders zondag met 2-1 in Bilthoven. De uitslag was voldoende om de titel te veroveren. Eerder dit jaar veroverde Den Bosch al de titel in de zaal.

Het tweede finaleduel kende een fantastische start. Binnen tien minuten vielen drie grote kansen te noteren. Zo miste SCHC’er Claire Verhage de voorzet van Roos Drost op een haar, zag Den Bosch-aanvaller Sabine Mol haar inzet knap gekeerd worden door keeper Inge Vermeulen en verzaakte Vera Vorstenbosch een verdedigingsfout van Caia van Maasakker af te straffen.

Het leek veel goeds te beloven voor de rest van de eerste helft, maar dat viel uiteindelijk vies tegen. Het spel werd met name op het middenveld afgewerkt en pas in de laatste vijf minuten kregen beide teams weer wat mogelijkheden. Den Bosch zag haar eerste corner knap tegen gehouden worden door lijnstopper Van Maasakker. Ook aan de andere kant stond de verdediging haar mannetje. Keeper Lizzy Koeton voorkwam dat de gastvrouwen hun eerste korte hoekslag benutten, waardoor de finalisten met een 0-0 stand gingen rusten.

In het tweede bedrijf werd de score dan eindelijk geopend. Bij een vrije slag op de 23-meterlijn sloeg Maike Stöckel de bal op Claire Verhage, die ‘m prachtig achter Koeton tipte: 1-0. Ruim een kwartier later hing Maartje Paumen de bordjes in evenwicht. Via de tweede Bossche corner scoorde de cornerspecialiste. Stichtse kreeg direct een dot van een kans om weer de leiding te nemen, maar alle paalbezetters miste de voorzet van Carlien Dirkse van den Heuvel. Vier minuten voor tijd was het dan wel raak voor de gastvrouwen, wederom was het Verhage die scoorde: 2-1. De Bilthovenaren konden geen andere kans meer verzilveren, waardoor Den Bosch de titel binnensleepte.