Marvel verbindt Guardians met Avengers 3

De superheldenfilm Guardians of the Galaxy, gebaseerd op de strips van Marvel, is verbonden met de nog te verschijnen film The Avengers 3. Dat zegt Guardians-regisseur James Gunn tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly, schrijven Amerikaanse media. Hiermee vloeien de twee grote filmreeksen van de stripgigant in elkaar over.

Dat is iets wat vele fans voor vrijwel onmogelijk hielden. De series zijn immers gebaseerd op totaal losstaande personages. Waar de verhalen over The Avengers duister en wrang kunnen zijn, blinken de Guardians of the Galaxy juist uit door kolderieke humor. Ook in de trailer van de in augustus te verschijnen Guardians of the Galaxy is duidelijk dat de filmmakers zichzelf vooral niet te serieus nemen.

"We zijn vaak dronken", zegt Zoe Saldana, die de groen getinte heldin Gamora speelt. "We redden de wereld, maar controleer na afloop wel even of je je portemonnee nog hebt."

Wie of wat de verbindende factor is, wordt angstvallig geheim gehouden. Vele kenners zijn het er echter over eens dat het om de superschurk Thanos gaat. De buitenaardse misdadiger komt in vele verhaallijnen van Marvel-strips voorbij, en hij was al te zien aan het eind van The Avengers. Kunstenaar en scenarist Jim Starlin liet al weten dat Thanos ook in de volgend jaar te verschijnen Avengers: Age of Ultron, de tweede Avengers-film, te zien is als schurk. Hiermee zou een terugkeer in Avengers 3 voor de hand liggen.