[Eredivisie] Preview speelronde 32

Dit weekend gaat het er in de Eredivisie om spannen. We mogen voorzichtig stellen dat Ajax de vierde landstitel op rij gaat pakken, maar welke ploeg degradeert direct? En welke ploegen gaan de strijd aan met de ploegen uit de Jupiler League voor handhaving? Hieronder volgt een preview op speelronde 32.

Feyenoord kan het feestje van Ajax verstoren

Ajax kan zondagmiddag landskampioen worden als het van ADO Den Haag weet te winnen. De verwachting is echter dat de Hagenezen zich de kaas niet zomaar van het brood laten eten, aangezien de groen-gelen in de middenmoot willen blijven staan. Bovendien smaakt een zege op de Amsterdammers voor hen altijd naar meer. Vorig seizoen bleef het in de Amsterdam Arena 1-1. Eerder dit seizoen werd het 4-0 voor de ploeg uit de hoofdstad.

Lasse Schöne in duel met twee spelers van ADO Den Haag (PRO SHOTS/Kay in 't Veen)

Mocht Ajax winnen, dan is de vierde lanstitel op rij nog niet zeker. De Amsterdammers zijn namelijk afhankelijk van de uitslag tussen naaste concurrent Feyenoord, dat in Eindhoven tegen PSV speelt. Mocht de Rotterdamse formatie winnen, dan wordt het feest in Amsterdam minimaal nog twee weken uitgesteld. De verwachting is echter dat Ajax de landstitel dan alsnog veilig stelt.

N.E.C. Nijmegen en Roda JC strijden tegen directe degradatie

Onderin is de strijd ook ongemeen spannend. Zowel N.E.C. Nijmegen als Roda JC strijden nog tegen degradatie. Op dit moment staat de Nijmeegse formatie op de zeventiende plaats, maar heeft slechts twee punten meer dan de Limburgers. Hier is dus nog alles mogelijk. Om te beginnen moet N.E.C. Nijmegen winnen van AZ, terwijl Roda JC een dag eerder de degens met FC Twente kruist. De strijd om degradatie naar de Jupiler League is dus zeker nog geen gelopen race, aangezien op de wedstrijden van de twee eerdergenoemde clubs een belangrijke lading zit. Hierdoor zouden er zomaar vreemde dingen kunnen gebeuren.


Gooit Feyenoord tegen PSV roet in het eten van Ajax? (PRO SHOTS/Joep Leenen)

Ook RKC Waalwijk moet nog vrezen voor directe degradatie, al zijn de zorgen voor de Waalwijkers iets minder groot. Het verschil met Roda JC bedraag op dit moment vier punten, waardoor twee gewonnen wedstrijden normaliter voor handhaving zorgen. Maar zover is het voor de Brabantse formatie nog niet, al zou het op papier te doen moeten zijn. Al kunnen PEC Zwolle, NAC Breda en sc Heerenveen nog wel roet in het eten gooien. Ook onderin blijft de spanning dus aanwezig.

En wie gaat Europa in?

Ook de strijd om tickets voor de Europa League ligt nog volledig open. Net als vorig jaar wordt weer een playoff-systeem gespeeld, waarbij vier ploegen de kans krijgen om zich te verzekeren van deelname aan de Europa League. Alle wedstrijden van dit weekend zijn dus even belangrijk, maar de strijd om het kampioenschap en degradatie springen er uit. Wil je de actuele stand in de Eredivisie nog eens op je gemak nalezen? Kijk dan even op deze pagina.


sc Heerenveen kan het gaatje met AZ tegen FC Utrecht in stand houden (PRO SHOTS/Joep Leenen)

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
11 apr om 20.00 uur FC Groningen - NAC Breda FOX Sports 1
11 apr om 20.30 uur Voetbal International RTL7
11 apr om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 2
12 apr om 18.45 uur Go Ahead Eagles - sc Heerenveen FOX Sports 1
12 apr om 19:45 uur sc Cambuur Leeuwarden - Vitesse FOX Sports 3
12 apr om 20.40 uur FC Twente - Roda JC FOX Sports 5
12 apr om 22.35 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
13 apr om 01.05 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 3
13 apr om 14.30 uur AZ - N.E.C. Nijmegen FOX Sports 3
13 apr om 14.30 uur FC Utrecht - Heracles Almelo FOX Sports 5
13 apr om 14.30 uur RKC Waalwijk - PEC Zwolle FOX Sports 7 (alleen mobiel)
13 apr om 16.25 uur PSV - Feyenoord FOX Sports 3
13 apr om 16.25 uur Ajax - ADO Den Haag FOX Sports 5
13 apr om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
13 apr om 20.00 uur 90 Minutes FOX Sports 1
13 apr om 22.15 uur NOS Studio Voetbal Nederland 1