Brandslang dwars door auto

Er zijn vast mensen die er leedvermaak om hebben, maar de eigenaar van een foutgeparkeerde BMW in Boston zal er niet mee kunnen lachen. Het is hoe dan ook een voorbeeld van 'wrong time, wrong place'.

De auto stond namelijk geparkeerd voor een brandkraan. Toen er in drie nabijgelegen huizen brand uitbrak, kon de brandweer niet anders dan de ruiten van het voertuig inslaan en de brandslang erdoor trekken. Het nieuws werd gebracht door diverse Amerikaanse media.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de spuitgasten de BMW-rijder eens goed te grazen wilden nemen, maar volgens de brandweer kon de commandant ter plaatse niet anders dan opdracht geven de auto te molesteren. De ernst van de situatie bracht de hulpverleners namelijk in tijdnood en de auto stond in zijn volle breedte in de weg. De brandweer herinnerde er verder aan dat de slang zo recht mogelijk moet liggen om de waterdruk optimaal te houden.

De oorzaak van de brand was een auto die vlam vatte tussen twee dicht op elkaar gebouwde huizen. De brand sloeg snel over en al vlug stonden drie panden in lichterlaaie. Alle inwoners werden gered door dappere brandweerlieden die zich niet van hun stuk lieten brengen door een verkeerd geparkeerde auto.

De schade wordt inmiddels geschat op 750.000 dollar, zo'n 540.000 euro. Over het schadebedrag van de BMW werd geen mededeling gedaan.