'Eindhovense moslims doodsbang'

Moslims uit Eindhoven zijn doodsbang op straat. Gisteren zou een moslima namelijk klappen hebben gekregen in de Brabantse lichtstad.

Rond twee uur gistermiddag werd een vrijwilligster van de moskee Al-Fourqaan lastiggevallen door een tweetal mannen, zo luidt de aanklacht. Dit gebeurde bij de Plus op de Woenselsestraat. Omstanders zouden hebben staan toekijken zonder in te grijpen.

"Ze kreeg klappen en haar bedekkende kleding werd van haar lichaam getrokken", beweert Amar Nejjar, manager van de moskee in kwestie. En sindsdien durven moslims de straat niet meer op.

Ook zou de vrouw een baby bij zich hebben gedragen. De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de vermeende mishandeling, waarvan geen aangifte is gedaan. De Plus-medewerkers treft in ieder geval geen blaam, want zij zouden niets hebben meegekregen van het voorval.

Najjar staat het huilen nader dan het lachen. "Iemand die vanwege geloofsprincipes wordt mishandeld op klaarlichte dag, dat is niet toelaatbaar."  Hij is bang dat moslims dankzij Wilders' opmerkingen niet meer veilig zijn.

"Dit is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt", aldus de beste man. "De situatie zoals die nu is, mag niet escaleren. Veel moslims zijn bang."

'PVV'er geeft moslima een trap'