Nederlands koppel verdacht van moord op Belg

Een Nederlands koppel wordt verdacht van de moord op de 41-jarige Belgische kunstenaar Stefaan Bekaert. De 50-jarige man en 40-jarige vrouw zitten momenteel vast in afwachting van een eventuele overlevering aan België, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Het stel is dinsdag door een arrestatieteam opgepakt in Arnhem. Vermoedelijk zijn zij naar Nederland gevlucht, nadat zij in België een tijd in het huis van Bekaert hadden gewoond. Diverse media melden dat ook hun 17-jarige zoon verdachte is, maar dat kon de woordvoerder niet bevestigen.

De kunstenaar werd zo'n vijf weken geleden als vermist opgegeven, maar de Belgische politie vond zijn lichaam pas een maand later op de zolder van zijn eigen huis. Tijdens een eerdere zoektocht in de woning waren ze het lijk misgelopen. De Belg was met messteken om het leven gebracht.

De Nederlanders kwamen in beeld toen er met de pinpas van Bekaert geld was opgenomen. Of een van de verdachten de pas heeft gebruikt, laat de Belgische justitie in het midden.

Een Nederlandse rechter beslist over twee tot drie maanden of de verdachten aan België worden overgeleverd.