Beugelsdijk: "Ik pas bij Engels voetbal"

Tom Beugelsdijk weet waar hij komend seizoen wil uitkomen. De verdediger mikt op een transfer naar Engeland. ADO Den Haag heeft van Beugelsdijk te horen gekregen dat de onderhandelingen over een mogelijk nieuw contract voorlopig in de ijskast moeten blijven. De 23-jarige speler hoopt een nieuwe uitdaging aan te gaan. Bij voorkeur in Engeland, waar hij in de belangstelling staat van eerstedivisionist Blackpool.

"Ik volg het Engelse voetbal al sinds ik een klein jochie ben. De stadions zitten allemaal vol en de sfeer is overal kicken", zegt de centrale verdediger in gesprek met Voetbal International. "Als voetballer zou ik daar ook wel passen, denk ik."

Beugelsdijk had zich eerder nog op kunnen maken voor een transfer naar Oekraïne. Tegen een Oost-Europees avontuur zei hij echter al snel 'nee'. "Daar wil ik op dit moment nog niet dood gevonden worden. Misschien is dat iets voor als ik een paar jaartjes ouder ben, maar nu zeker niet. Doe mij dan maar Engeland."

"Met ADO heb ik afgesproken dat we na dit seizoen rond de tafel gaan. Dan ga ik alles eens rustig op een rijtje zetten, want ik ben op dit moment voor clubs natuurlijk een interessante speler. Maar: ADO is toch wel echt mijn cluppie."