De Jong: "Blijf het liefst bij Newcastle"

Luuk de Jong wacht nog op zijn eerste goal voor Newcastle United, maar de spits wil ook na dit seizoen bij de nummer negen van de Premier League blijven. De Jong (23) kwam in januari op huurbasis over van Borussia Mönchengladbach.

Bij de Duitse club zat de aanvaller dit seizoen vooral op de bank. Een overstap naar Newcastle bood uitkomst voor de oud-speler van De Graafschap en FC Twente. In Engeland moet De Jong zijn draai nog altijd vinden na de eerste paar maanden.

De zevenvoudig international kwam tien keer in actie in de Premier League, maar scoorde nog niet voor The Magpies. Newcastle heeft een optie tot koop bedongen op De Jong. De Engelse club zou de spits voor acht miljoen euro kunnen overnemen van Borussia Mönchengladbach. De Duitsers betaalden in de zomer van 2012 nog vijftien miljoen euro voor De Jong aan FC Twente.

Als het aan De Jong ligt blijft hij in Engeland. "Ik wil mezelf elke wedstrijd verbeteren", aldus de spits tegen Shields Gazette. "Ik vind het daarom fijn om hier te zijn. Ik wil belangrijk worden voor het team. Na dit seizoen blijf ik het liefst hier. Ik houd van het voetbal in Engeland. Hier is meer fysieke strijd dan in Duitsland en Nederland."

"De Engelse speelwijze bevalt mij goed. Er zijn veel luchtduels", zei De Jong, ploeggenoot van Tim Krul en Vurnon Anita. "Het is voor mij natuurlijk fijn om landgenoten om mij heen te hebben. Maar we zijn absoluut geen apart groepje binnen de selectie. We kunnen het allemaal goed met elkaar vinden. Zo zie ik het althans", besluit de huurling.