Zoektocht Panama verder ondanks slecht weer

De zoektocht naar de vermiste Nederlanders in Panama is donderdag voortgezet ondanks de hevige wind en regen. De hulpdiensten laten weten dat de speurhonden, die woensdag voor het eerst werden ingezet, tot drie dagen nodig hebben om het zoekgebied uit te kammen.

Woensdag hadden helikopters last van de wind. Die werden daarom beperkt ingezet bij het zoeken naar Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22), die sinds vorige week dinsdag spoorloos zijn. De Nederlanders zouden rond het plaatsje Boquete een wandeltocht hebben willen maken, maar onduidelijk is of ze dit hebben gedaan.

Volgens de hulpdiensten (Sinaproc) hebben reddingswerkers inmiddels alle paden en het berggebied rond Boquete uitgekamd. Vijf groepen met elk twee speurhonden zoeken nu hetzelfde gebied nog een keer af. Ook de politie is betrokken bij de zoektocht.

Woensdag lieten familieleden van de vermisten op een Facebook-pagina weten op zoek te zijn naar twee jonge mannen die met Kremers en Froon zouden hebben ontbeten op de dag van de verdwijning. Later werd echter gesteld dat het om de lunch in een restaurant in Boquete ging. De politie is op zoek naar de mannen.

De zoektocht is donderdag om 05.00 uur lokale tijd hervat. Dat is 12.00 uur Nederlandse tijd.