"De bekerfinale leeft enorm bij PEC"

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk van aankomend weekend is voor PEC Zwolle de generale repetitie in aanloop naar de finale van de KNVB beker. Ron Jans is niet van zins om spelers te sparen tegen de Waalwijkers. PEC zal op volle oorlogssterkte aantreden.

"We willen ons optimaal voorbereiden op de bekerfinale en een goede competitiewedstrijd past daarin", legt Jans uit in gesprek met Voetbal International. In Zwolle wordt reikhalzend uitgekeken naar de ontknoping van de bekercompetitie. Bussen vol supporters zullen op 20 april naar De Kuip reizen, waar Ajax de laatste horde richting een ongekend succes zal vormen.

Jans ziet de opwinding onder de aanhang van de Zwollenaren tevreden aan. "Dat is alleen maar mooi", laat hij weten. "Voor de supporters moet het een feest worden in De Kuip, voor ons staat de wedstrijd centraal."

Ook technisch directeur Gerard Nijkamp heeft er zin in. "Je merkt nu al dat het een hele belevenis wordt. Het leeft enorm, iedereen praat erover en hele families zullen naar Rotterdam afreizen."