"PSV is een van de gegadigden voor Pasveer"

Remko Pasveer is op zoek naar een nieuwe uitdaging. PSV maakt een goede kans om de 30-jarige doelman in te lijven. De Eindhovenaren zullen hem dan wel een eerlijke kans moeten gunnen, verduidelijkt zaakwaarnemer Karel Jansen. Eerder liep voorzichtige interesse van Ajax om die reden al op niets uit.

Pasveer is niet van plan om zich te schikken in een rol op het tweede plan, en zou een concurrentiestrijd met Jeroen Zoet wel zien zitten. PSV behoort tot de grootste kanshebbers voor zijn handtekening. "Dat is helder. PSV is een van de gegadigden", aldus Jansen in gesprek met TC/Tubantia.

"Ik heb een keer contact gehad met PSV. Ik wil er niet te diep op ingaan. Ik lees overal dat het rond is maar dat is nog lang niet het geval. Er zijn meerdere clubs geïnteresseerd. We zijn alles aan het uitkristalliseren. Het buitenland is zeker nog een optie."

Nu Przemyslaw Tyton lijkt te vertrekken, heeft PSV weer ruimte voor een extra doelman. "We praten niet over een rol als tweede keeper. Als hij naar Eindhoven gaat, dan gaat hij als eerste keeper of als directe concurrent van de eerste keeper. Hij gaat niet bij voorbaat als tweede keeper", spreekt Jansen klare taal.

Geïnteresseerde clubs hoeven deze zomer geen transfersom te betalen voor Pasveer. De in Enschede geboren sluitpost liet een aanbod tot contractverlenging bij Heracles Almelo links liggen en kan over enkele maanden transfervrij van werkgever wisselen.