Courtois zal niet spelen tegen Chelsea

Thibaut Courtois moet de halve finale van de Champions League mogelijk missen. De Belgische doelman zal moeten toekijken als Chelsea bij de loting uit de koker rolt. Courtois staat onder contract bij Chelsea, dat hem al jarenlang op huurbasis stalt bij Atlético Madrid.

Met die club verzekerde de Belgisch international zich woensdagavond dankzij een 1-0 overwinning op FC Barcelona van de halve finale van het miljoenenbal.Omdat Chelsea een dag eerder met 2-0 won van Paris Saint-Germain is er een kans dat beide ploegen tegenover elkaar staan in de halve eindstrijd. Ofschoon niets in de huurovereenkomst de inzetbaarheid van Courtois verbiedt, is het onwaarschijnlijk dat Diego Simeone hem zal opstellen.

In het contract is immers een clausule opgenomen waarin bepaald is dat Atlético drie miljoen euro per duel moet overmaken naar Chelsea om Courtois te kunnen gebruiken in wedstrijden tegen de Londenaren. Dat is Atlético niet van plan, verzekert voorzitter Enrique Cerezo.

"Als we Chelsea loten zal Courtois niet spelen", verduidelijkt Cerezo in gesprek met Onda Cero. "Het gaat om een bedrag dat we simpelweg niet kunnen ophoesten."

Het is nog onduidelijk hoe de toekomst van Courtois eruit gaat zien. De talentvolle sluitpost voelt er weinig voor om naar Chelsea terug te keren, als hij genoegen moet nemen met een rol op het tweede plan. Met Petr Cech staat er bij The Blues al een sterke doelman onder de lat.