Guardiola: "Wist dat het zwaar werd"

Bayern München maakt nog steeds kans om de Champions League-titel te prolongeren. Pep Guardiola was content met het spel van zijn team. Bayern kwam in de tweede helft op achterstand door een doelpunt van Patrice Evra, maar knokte zich knap terug en liep uiteindelijk via doelpunten van Mario Mandzukic, Thomas Müller en Arjen Robben uit naar een 3-1 overwinning.

Guardiola rekende op voorhand op een defensief Manchester United en zag die voorspelling uitkomen. "Ik wist dat het een zware avond zou worden", reageerde hij tijdens de persconferentie na afloop van de kwartfinale.

"Dit is de kwartfinale van de Champions League en Manchester United speelde met de doelman en acht veldspelers in het eigen strafschopgebied. Maar we bleven rustig en hadden een beetje geluk bij het afronden van onze mogelijkheden."

In de halve finale kan Bayern stuiten op Chelsea, Atlético Madrid of Real Madrid. Guardiola is vooral blij dat hij nog steeds kans maakt op de felbegeerde trofee. "We hebben de halve finale bereikt en ik ben heel erg trots op mijn team."