Manchester United maakt werk van komst Kroos

Een zomerse transfer van Toni Kroos naar Manchester United wordt steeds waarschijnlijker. Deze week zullen The Mancunians een verkennend gesprek voeren met Bayern München.

Het bestuur van Man Utd verblijft momenteel in München in verband met de Champions League-ontmoeting met de regerend Europees kampioen. Tijdens en na afloop van die wedstrijd zal de mogelijke transfer van Kroos besproken worden. United heeft een transferbedrag van 48,5 miljoen euro gereserveerd om de komst van de Duits international te kunnen bekostigen, en zal dit bod woensdagavond voorleggen aan het bestuur van Bayern.

De Beierse grootmacht blijft echter volhouden dat Kroos deze zomer niet te koop is. De veelzijdige middenvelder sluit een transfer zelf niet uit. Hij is ontevreden over zijn huidige contract bij Bayern en wordt mogelijk in verleiding gebracht door een meer aantrekkelijke aanbieding van de Engelse recordkampioen. United wil zijn salaris meer dan verdubbelen, en denkt aan een wekelijkse honorering van 242 duizend euro.

De werkgever van Robin van Persie is al geruime tijd bezig met een charme-offensief, met de bedoeling om Kroos te overtuigen van een avontuur in de Premier League. Zo liet David Moyes al meermaals doorschemeren dat hij de international graag zou verwelkomen.

Kroos, een zekerheidje in de WK-ploeg die Joachim Löw in de zomer meeneemt naar Brazilië, kwam dit seizoen tot dusver tijdens 43 duels in actie voor Bayern. Daarin maakte hij drie doelpunten en leverde hij daarnaast negen assists.


Kroos verhuist in de zomer misschien naar Manchester United (PRO SHOTS/Action Images)